Бібліотека.Книга.Родина

   


 Це назва шкільного проекту, над яким ми працювали з учнями 1-6 класів протягом січня 2024 року з метою популяризації книги та читання, навчанні користувачів бібліотеки орієнтуватися у виборі літератури.

    Першокласники поринули у захоплюючий світ книги. Маленьких читачів зацікавили казки, оповідання (уч. Брижаха Н.Ф.)

    Другокласники щодня під час ранкового кола читали вголос цікаві та повчальні оповідання Василя Сухомлинського. На уроках української мови удосконалювали швидкість читання. Приємні емоції учні отримали від інтерактивної гри "Цікавий світ - бібліотека". Діти в ході реалізації проєкту залучили своїх рідних до родинного читання (уч. Срібна С.В.)



    Третьокласники читали в колі родини та класною родиною, обговорювали твори українських письменників (уч. Бойко Н.О.)

    Четвертокласники на ранкових зустрічах читали та обговорювали (вправа " Крісло автора") повчальні твори з творчого доробку Василя Сухомлинського. На уроках української мови провели конкурс "Суперчитач/читачка вголос" (Переможці: 1 місце - Вовк Софія, 2- Хмельницька Ангеліна, 3- Срібна Мілана, серед хлопців переміг Антоненко Нікіта). Дискутували на тему " Книга чи гаджети?". Провели акцію "Читаю вдома". Були запрошені у шкільну бібліотеку на цікавий урок "Діти, книга, бібліотека "( Вовк А.О., щиро дякуємо за запрошення). Завершили роботу мегарозмальовкою "Добре робиш, якщо читаєш книги!" (уч. Терещенко І.Г.)

    Вихованці групи подовженого дня (вихователь Бальба Н.П.) відвідали бібліотеку, де познайомилися з казковим світом дитячих книжок. Провели вікторину "Стежками улюблених казок ". Зліпили з пластиліну казкових героїв (1 клас). Провели конкурс на кращого читача "Зимова читанка" з розмальовками (3 клас).

    Учні 5-6 класів (уч. Москівець Л.П.) долучилися до шкільного челенджу читання вголос, взяли активну участь в бібліотечних уроках і зрозуміли, що книга займає важливе місце в нашому житті.

    Нам приємна та дуже корисна співпраця як зі шкільною, так із Малобакайського сільською бібліотекою-філією. Вдячні Вовк А.О., Литовченко Г.Б. за проведені тематичні заходи для наших учнів.

    Дякуємо усім учасникам проекту: учням, учителям, батькам!!!



                                                                                            Наталія БОДНЯ, заступник директора з НВР

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перший дзвоник 2023

Ми вдома в Україні!!!!

"Молодь обирає здоров'я!" - 2024