День рідної мови

 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Це свято особливе для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом.

      З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в Малобакайському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулися  різноманітні заходи.


      Учні 2 класу  разом із вчителькою І.Г. Терещенко на уроці української мови провели мовознавчу гру - мандрівку "Як український соловейко світом мандрував", у ході гри підібрали яскраві слова-ознаки '"Яка наша мова". 
      Учні 4 класу виготовили тематичну газету, де створили асоціативну квітку " Мова" та сенкан, згадали мудрий вислів та склали декілька речень про рідну мову, у яких виразили своє ставлення до неї.


   Вихованці ГПД 2 і 4 класів  під керівництвом вчителів С.В. Срібної та Н.О.Бойко взяли участь у квесті - грі " О рідна мово, скарб невмирущий неньки України". Мовознавче змагання проходило дуже весело і цікаво. Діти мали змогу показати свої знання, уміння і навички. У цікавих завданнях проявили ерудицію і кмітливість. Команди за маршрутними листами знаходили станції, де на них чекали завдання з української мови та усної народної творчості. В кінці було оголошено команду переможницю, а капітани команд отримали дипломи.
      На старшокласників також чекало чимало цікавих заходів. Учні 8 класу виготовили тематичні плакати та взяли участь у конкурсі знавців української мови "Барви рідного слова", для учнів 10 класу було проведено мовознавчий турнір  "Мова єднає всіх", а одинадцятикласники проявили свої знання у мовній вікторині (учитель української мови та літератури Л.В.Антонець). Крім того, учні 10 класу зіграли в інтерактивну гру "Де логіка" (педагог-організатор Д.В.Миколенко).



    Бережімо і шануймо рідну мову, бо це невмирущий голос України!

БІЛЬШЕ ФОТО - ЗА ПОСИЛАННЯМ

Дмитро МИКОЛЕНКО, педагог-організатор

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перший дзвоник 2023

Ми вдома в Україні!!!!

"Молодь обирає здоров'я!" - 2024