Голодомор: Україна пам'ятає, світ визнає!

 Саме під таким гаслом у Малобакайському ЗЗСО І-ІІІ ступенів пройшли заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

   Учні 2 та 4 класів разом із своїми вчителями Терещенко І.Г. та Срібною С.В. виготовили паперові квітки - незабудки та колоски життя і прикріпили їх на карту пам'яті в знак скорботи за загиблими в часи Голодомору. Довершили цю композицію янголятами від учнів 2 класу. Крім того, школярі переглянули та обговорили тематичну презентацію, анімаційний фільм "Голодний дух", документальний фільм "Червоне намисто" та відеоролик про Меморіальний музей Голодомору.





   Для учнів 5-9 класів  педагог - організатор Миколенко Д.В. та ЗДВР Лобач Н.І. провели виховний захід на тему: "Голодомор - геноцид українського народу", під час якого переглянули та обговорили презентацію, вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та одним із символів - квіткою незабудкою. Також учні 5 класу виготовили збірки завдань про події 1932 - 1933 років, а діти 7 класу оформили цікавий та змістовний лепбук. З цими та іншими матеріалами можна було ознайомитися на шкільній виставці "Пам'ятайте Голодомор" (учитель історії Срібний С.О.)

    У формі бесіди про Голодомор  з учнями 10-11 класів говорила Міхно С.І. 
   У рамках заходів  учні школи відвідали сільську бібліотеку, де ознайомилися з виставкою тематичних книг та з цікавістю слухали розповіді бібліотекаря.


   Завершаться заходи акцією "Запали свічку пам'яті". Дорогі друзі,  запрошуємо  всіх долучитися до акції  та сьогодні о 16:00 в кожній оселі запалити свічку пам'яті. 

БІЛЬШЕ ФОТО - ЗА ПОСИЛАННЯМ

Дмитро Миколенко, педагог-організатор

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перший дзвоник 2023

Ми вдома в Україні!!!!

"Молодь обирає здоров'я!" - 2024